Ajankohtaista

Etusivu Tapahtumat » Ajankohtaista

Seinäjoen leirintäalueelle neljäs tähti!


07.03.2022

SJK-junioreiden jo 1960-luvulta lähtien pyörittämä Seinäjoen Leirintäalue Törnävällä sai tulevalle matkailukaudelle neljännen tähtensä Suomen Leirintäalueyhdistykseltä. Luonnollisestikin tämä vetää suupielet kohti korvia, sillä se kertoo hyvin tehdystä kehittämistyöstä Seinäjoen kaupungin kanssa ja siitä, että Seinäjoen leirintäalue todellakin palvelee asiakkaitaan.

 

Seinäjoen leirintäaluetta on kehitetty viime vuosina, osa mökeistä uusittiin ja loput remontoitiin vuonna 2018, uusi sauna valmistui 2019 ja uusi huoltorakennus otettiin käyttöön 2020 heinäkuussa. Myös muuta toimintaa on nykyaikaistettu esim. online-varausten ja sähköisen varausjärjestelmän avulla. Tämän lisäksi kahvilaa ja terassia on uusittu sekä minigolf-rataa remontoitu.. Myös esteettömyys on huomioitu uusissa rakennuksissa.

 

Tavoitimme Suomen Leirintäalueyhdistyksen toiminnanjohtajan, Antti Saukkosen, joka vastasi muutamiin kysymyksiin siitä, mistä hyvästä tuo neljäs sakarainen myönnettiin.

 

Perusteet tasoluokituksen nostolle Seinäjoen leirintäalueella

Antti Saukkonen kertoo, että perimmäinen syy tasoluokituksen nostoon on Seinäjoen kaupungin ja SJK-junioreiden määrätietoinen työ kehittää leirintäaluetta – suuret kiitokset Huillan Hannulle. Saukkosen mukaan kehittämistyö on jatkunut jo vuosia ja siinä on käytetty hienosti apuna leirintäalueiden tasoluokitusjärjestelmää. Luokituksen vaatimukset on huomioitu hyvin, mutta ehkä se viimeisin sysäys kolmesta tähdestä neloseen tuli uudella ja hienolla huoltorakennuksella.

 

Yleistä tasoluokituksesta

Saukkonen kertoo, että leirintäalueiden matkailullinen tasoluokitus pohjautuu Pohjoismaiseen yhteistyöhön Nordiskt Campingråd´in eli Pohjoismaisten leirintäalue-organisaatioiden yhteenliittymän kanssa. Suomen lisäksi Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa on vastaava luokitusjärjestelmä. Leirintäalueiden tasoluokituksen tarkoituksena on kertoa leirintäalueiden käyttäjille ja pitäjille ajanmukaista ja vertailukelpoista tietoa alueiden palvelutasosta. Asiakkaat eivät tietenkään ole perillä leirintäalueluokituksen kaikista yksityiskohdista, mutta jo se, että alue on luokiteltu vaikkapa yhteen tähteen voi siltä odottaa tiettyjen peruspalvelujen olemassaoloa ja ylläpitämistä. Suomessa viiden tähden alueita on tällä hetkellä viisi ja neljän tähden alueita 19.

 

Antti Saukkonen on käynyt Seinäjoen leirintäalueella useasti ja tuntee alueen hyvin. Hänen mielestään se on hyvin viehättävä ja moderni paikka kaupungin välittömässä läheisyydessä ja kun miettii Pohjanmaata, on mukava yllätys, että leirintäalue on veden äärellä. Aluetta hoidetaan hyvin ja se on oikein siisti, itse asiassa nämäkin vaikuttivat myöntävinä tekijöinä tasoluokituksen nostoon.


Takaisin uutisiin

Aukioloajat

Seinäjoen Leirintäalueen

kahvila ja minigolf avoinna

27.5-25.6 joka päivä klo 8.30-22

1.7-4.8 su-to 8.30-22, pe-la 8.30-23

5.8-11.8 joka päivä klo 8.30-22

12.8-25.8 su-to 9-21, pe-la 9-22

26.8-22.9 klo 11.30-19

 

Varaukset ja tiedustelut

Puh. 050 4409008
info@seinajokicamping.fi

Online-varaus

Varaa majoituksesi netissä!

Siirry varaamaan ›